NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kirkkoneuvosto linjasi maltillisesti tulevaisuuteenKirkkoneuvosto linjasi maltillisesti tulevaisuuteen

Kirkkoneuvosto linjasi maltillisesti tulevaisuuteen

1.11.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kyyjärven kirkkoneuvosto esittää vain pientä korotusta veroprosenttiin, vaikka korotustarvetta olisi ollut enemmän viime vuosien huonon tuloksen jälkeen.

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle äänestyksen 5-4 jälkeen ensi vuoden veroprosentiksi 1,9. Vähemmistöön jääneet olisivat haluneet korotuksen 2,0%. Nykyinen veroprosentti on 1,75. Seurakunnan verotulot putosivat viime vuonna varsinkin yhteisöverotulot. Tänä vuonna auttaa toteutunut metsänhakkuu ja rivitalo-osakkeen myynti. Kirkkoneuvosto päätti aikaistaa kahdella vuodella liittymistä Kirkon palvelukeskukseen eli "Kipaan". Kirkolliskokous on esittänyt, että seurakunnat voisivat saada tukea aikaistettuaan liittymistä. Talousvastaava Kari Kemppainen on tehnyt asiasta esityksen sekä Karstulan että Kyyjärven seurakunnille. Perusteena oli taloudellisen tuen hyödyntäminen. Kirkko on päättänyt, että sillä on vuoden 2017 alusta alkaen vain yksi koko kirkon tasolla toimiva taloustoimisto "Kipa". Kaikki seurakunnat liittyvät siihen ja käyttävät sen palveluja tahtoivat tai eivät.

Metsätaloussuunnitelman laatiminen annettiin tarjouksen perusteella Kyyjärven Metsänhoitoyhdistykselle.

Lopuksi keskusteltiin piispantarkastuksessa esille nousseista asioista. Loppulausunnossa todettiin seurakunnan toiminta aktiiviseksi. Toimenpiteitä talouden kohentamiseksi kehoitettiin tekemään.

Kirkkoherra yhdessä Pirkko Kotasen kanssa esitteli muistion, joka kosketteli seurakunnan ja kunnan sivistystoimen yhteistyöpalaveria koskien seurakunnan päiväkerhotoimintaa. Kunnan päivähoidossa ja koululla on mahdollista järjestellä työntekijää, joka voisi vastata joko kokonaan tai osittain seurakunnan päiväkerho toiminnasta. Vaihtoehtoja on kolme ja asia etenee tahoillaan niin, että 1.8.2014 seurakunta saattaisi ostaa palvelut kunnan sivistystoimelta.

Ensi keskiviikkona 6.11.klo 17 kirkkoneuvosto kokoontuu Pappilaan työyhteisökonsultti Olavi Vuoren kutsumana seurakuntarakenneneuvotteluun. Kirkkohallitus on esittänyt, että tulevaisuudessa kaikki seurakunnat kuuluisivat seurakuntayhtymiin. Asiaa sivuttiin myös piispantarkastuksen seurakuntaneuvottelussa.