NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Naisten lauluryhmä on nyt a'KanatNaisten lauluryhmä on nyt a'Kanat

Naisten lauluryhmä on nyt a'Kanat

6.11.2013 Kyyjärven seurakunta / Minna Erkkilä

Kirkkokuoron naiset ovat jo vuosia lauleskelleet ja esiintyneetkin omana ryhmänään jumalanpalveluksissa, seuroissa, lähetys- ja diakoniailloissa. Viimeksi lauloimme raitapaidoissamme Tukkirannassa kotiseuroissa.

Tähän saakka porukan nimi on ollut tylsästi Naisten lauluryhmä. Nyt on laitettu mielikuvitus liikkeelle ja keksitty oikea nimi:

a'Kanat

Emme ole Akanat, koska sellainen lauluryhmä on jo olemassa jossain muualla. Kuitenkin mieleen tulee tästäkin sanasta jyvät ja akanat.

Mikä on akanoiden tehtävä? Suojata siemenen sisällä olevaa aarretta, jyvää. Sellaisena mekin koemme tehtävämme. Laulamme toki omaksi ja toivottavasti myös kuulijoiden iloksi, se on se päälle päin näkyvä kuori. Mutta laulujen sisältö kertoo siitä aarteesta, joka löytyy Jumalan sanasta, ytimestä. Se on kristityn paras turva ja elämän ilo. Se on iankaikkisen elämän toivo, jota saa jo täällä maan päällä uskon kautta Jeesukseen omistaa.

Mutta on tuolla nimellä toinenkin, ehkä hiukan itseironinen merkitys. Meillä on mukavaa yhdessä sekä harjoituksissa että muulloinkin ja se myös kuuluu ja näkyy päällepäin.

a'Kanat laulaa kaksi- ja kolmeäänisiä hengellisiä lauluja. Kuvasta on ehkä tunnistettavissa Arja, Eeva-Liisa, Riitta, Sisko, Kaisa, Hannele ja Terttu. Joukkoa luotsaa etummaisena istuva kanttori. Maire oli kuvaushetkellä töissä, mutta laulaa myös joukkomme mukana.