NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Bondit VotomaratonillaBondit Votomaratonilla

Bondit Votomaratonilla

17.11.2015 Kyypartio / Eevaliisa Hakola / Kuvat: Bondit

Menneenä viikonloppuna Kajaanissa vietettiin tarpojatapahtumaa ja sitä vanhempien partiolaisten votomaratonia.

Koska kauas on pitkä matka, lähti kolme kyypartion samoajatyttöä perjantaina, heti koulun jälkeen Jyväskylään. Sieltä matka jatkui tilausbussilla joka oli lastattu partiolaisilla, kohti Kajaania. Ja kun puhelimeni illalla kilahti, avautui sieltä kuva: lattialle levitetystä retkipatjasta, johon oli selvästi leiriydytty, tiesin, että ovat turvallisesti perillä.

Lauantaina klo 10.30 sitten käynnistyi Votomaraton! Tiivistettynä tarkoitti sitä, että aikaa oli yksi vuorokausi ja tehtävänä oli ottaa 24 kuvaa. 1 kuva/ tunti.  Pääosin tasatunnein paljastettiin seuraavan kuvan kuvausaihe. Joukkue (2-5 hlö) otti kuvan haluamallaan laitteella ja se tuli lisätä määräaikaan mennessä tietokoneelle - tuomaristolle arvosteltavaksi.

Meidän Bondien muodostama joukkue lienee ollut kisan nuorimpia osallistujia? Hienosti kuitenkin tehtävää suorittivat: vieraassa kaupungissa, partiomaisesti käyttäytyen ja läpi yön valvoen. Ei mikään helppo homma! Nuorin sentään oli silmiään tunnin verran lepuuttanut! Kisassa otettiin varmasti upeita kuvia, voittajat olivat kuulemma kuudetta kertaa asialla. Harjoitus tekee mestareita! Bondit saivat erikoiskiitosta kuvastaan, jonka aiheena oli "Mitäpä se hyvejää" - siitä palkinnoksi pokkasivat kirjan, jonka nimi osuvasti - Jäätävä polte. Tämä siis tuo ylläoleva varvaskuva.

Kuvissa arvosteltiin 

  • teknistä toteutusta (laatu, värit, tarkennus)
  • partiomaisuutta
  • taiteellisuutta (rajaus, luovuus, sommittelu)
  • teemanmukaisuutta

Reissu oli varmasti partiomainen, haasteellinen, uutta opettava ja rankka. Jos olivat vielä "silmät ristissä" koulussa maanantaina niin nytpä tiedätte, että luvan perästä oli valvottu ja riekuttu Kajaanin yössä.  Hienoa Bondit, että rohkenitte lähteä ja osallistua!