NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Taidetta syntyi koulullaTaidetta syntyi koululla

Taidetta syntyi koululla

19.11.2015 18.11.2015 Kulttuuritoimi Suvi Kantonen

Yläasteen oppilaat pääsivät tutustumaan taiteen eri mahdollisuuksiin koululla, kun kulttuuritoimen ja koulun yhteistyössä järjestettiin oppilaille taidepaja.

Päivän aikana yläasteen oppilaat luokittain pääsivät aina parituntisen aikana maalaamaan kuvioita ja koukeroita eri värejä yhdistelemällä. Aluetaiteilija Laura Hetemäki kertoi hankkeesta, jonka avulla Kyyjärvelläkin on tämän vuoden aikana pystytty järjestämään tilaisuuksia eri kohderyhmille. Opetus-ja kulttuuriministeriön tuella, sekä Karstulan, Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven kuntien pienellä lisärahoituksella Laura on toiminut näissä kunnissa jo lähes vuoden. Hanke onkin loppusuoralla, se päättyy tammikuun lopussa.

Kuvasarja osoittaa, että tyhjältä valkoiseksi maalatulta vanerilta työt lähtivät hiljaa etenemään. Kuvioita ja koukeroita tehtiin innolla. Kolmeen eri tauluun oli valittu sininen, punainen ja keltainen pääväreiksi, johon sai kukin sitten taiteellisen jälkensä jättää.Ryhmät kiersivät jokainen kaikissa kolmessa pisteessä, joten maalaukset muuttuivat koko ajan. Työt valmistuivat tähän asuun kuudessa tunnissa, ja nähtäväksi jää, miten kuviot sitten vielä muuttuvat, kun taulut leikataan neliöihin ja yhdistellään "tilkkutäkiksi."Tarkoitus on nimittäin tehdä niistä kokonaisuus Kauppakeskus Palettiin, jossa järjestämme vielä yleisöllekin avoimen taidepajan Laura Hetemäen johdolla. Kiitokset opettajille ja oppilaille hyvästä yhteistyöstä jälleen kerran!