NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
8. luokan mielipidekirjoituksia (osa 1)8. luokan mielipidekirjoituksia (osa 1)

8. luokan mielipidekirjoituksia (osa 1)

4.4.2016 Nopolan koulu / Annika Mattila

Kevään aikana 8. luokan oppilaat ovat kirjoittaneet mielipidekirjoituksia itseään kiinnostavista paikallisista aiheista.

 Nuorisotalon aukioloajat

Mielestäni nuorisotalo voisi olla enemmän auki. Syynä siihen on se, että nuorilla ei ole esimerkiksi perjantai-iltaisin kuuden jälkeen paikkaa missä olla. Tai on Shell, mutta eivät nuoret sielläkään välttämättä voi viettää aikaa. Päivät jolloin nuorisotalo on auki, ovat hyvät mutta aukioloajat voisivat olla erilaiset. Esimerkiksi keskiviikon 15-21 aika voisi vaihtaa paikkaa perjantain 15-18 kanssa. Silloin nuoret voisivat olla perjantai-iltaisin nuorisotalolla. Tämän seurauksena ei välttämättä tulisi valitusta siitä että "siellä ne nuoret taas Shellillä suunnittelevat laittomuuksia".

Myöskin se, että nuorisotalo aukeaa heti kolmelta, voi vähentää kävijöitä. Kaikki eivät välttämättä pääse/jaksa mennä nuorisotalolle heti koulun loppumisen jälkeen, ja jos sinne esim. keskiviikkona menee hieman myöhemmin, ei siellä ehdi oleskella kauaa.

Sunnuntainuopparin aukioloaika on hyvä, siitä minulla ei ole mitään valitettavaa.

Nimimerkki: Laitela

 

Lumipallojen heittely pitäisi lopettaa

Lumipallojen heittely on muutenkin koulussa kiellettyä, miksi niitä kumminkin heitellään, en ymmärrä. Vielä tyhmempää on se, kun lumipallojen heittely kohdistuu heihin, jotka eivät osallistu edes siihen. Lumipallojen heittelystä aiheutuu vahinkoja, surua ja vihaa. Pahimmassa tapauksessa voi menettää vaikkapa silmänsä ja saada elinikäisen vamman. Järki käteen ja ei heitellä niitä lumipalloja!

Nimimerkki: Piisamirotta

 

 

Retket ovat tärkeitä!

Yläasteella retket virkistävät ja tarjoavat erilaisen päivän mutta kuitenkin on jotenkin opettava. Esimerkiksi teatteriretkillä on paljon tarjottavaa kulttuurisella tasolla. Museossa voisi vierailla ja katsella jotain historiallisia asioita ja oppia niistä. Liikunnalliset retket antavat jotain liikunnallista uuta oppimista esim: jotkut voivat oppia laskettelemaan paremmin ja jotkut voi oppia vaikka luistelemaan. Ilman retkiä koulusta jäisi pois käytännön kokeiluja todella paljon.  

Nimimerkki: Nasse-setä

 

 

Kyyjärvelle tarvitaan enemmän ostosmahdollisuuksia!

Tällä hetkellä Kyyjärvellä on ainoastaan muutama kauppa: Sale, Marimekko, Iittala, Paletti Sport, Kotipizza, Alko jne. Tänne pitäisi saada lisää ruokakauppoja, kuten Lidl tai S-market. Tämä olisi tärkeää, koska se halventaisi ruoan hintaa. Lisäksi ihmiset saisivat valita, kummasta kaupasta hakisivat ruokansa.

Nimimerkki: Niilonneks