NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
8. luokan mielipidekirjoituksia (osa 4)8. luokan mielipidekirjoituksia (osa 4)

8. luokan mielipidekirjoituksia (osa 4)

10.4.2016 Nopolan koulu/ Annika Mattila

Kevään aikana 8. luokan oppilaat ovat kirjoittaneet mielipidekirjoituksia itseään kiinnostavista paikallisista aiheista.

Me olemme täällä nyt!

Uusi koulu on hyvä ajatus ja on hyvä, että koulua suunnitellaan hyvin ennen rakentamista.  Me kuitenkin olemme koulussa niin kauan kun uutta koulua suunnitellaan ja rakennetaan. Onko meillä väliä? Jäämmekö peruskoulun jälkeen suoraan sairaseläkkeelle?

Kyllä täälläkin koulussa pitää olla palovaroittimet ja muut turvallisuuteen liittyvät asiat kunnossa, vaikka uusi koulu on tulossa. Ei auta vaikka koko ajan puhutaan uudesta koulusta ja mitä kaikkea sinne tulee, kun me joudumme kärsimään täällä 30 tuntia viikossa ja vuodessa noin 960 tuntia (Kari laski). Sitä voi miettiä, että miksi oppilailla on jatkuvaa päänsärkyä, väsymystä ja allergisia oireita - kukaan ei edes tiedä, mihin me olemme altistuneet.

Koululla on tehty menneinä vuosin jotain ilmanmittauksia ja tulokset kertoo, että ei pitäisi olla mitään suurempia homevaurioita, mutta kyllä sen huomaa monestakin jutusta. Kun tulemme aamulla kouluun ja illalla harrastukseen koulun tiloihin, niin yläkoulun ovella pöllähtää hirveä homeen haju. Toivomme että tämä ei loukannut ketään, mutta välillä asiat pitää sanoa suoraan. Meillä oppilailla on myös oikeus ilmaista mielipiteemme ja nyt saimme tilaisuuden siihen.

Nimimerkki: Tiku ja Taku