NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kunnan nettisivujen uudistusKunnan nettisivujen uudistus

Kunnan nettisivujen uudistus

1.3.2013 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Nopola Newsin uudistuksen myötä myös kunnnan nettisivut saivat uuden ilmeen.

Molempien sivustojen uudisusta on valmisteltu pitkään, mutta vihdoin ja viimein ne molemmat lähtivät yhtäaikaa internetin ruuhkaiselle tielle tietään raivaamaan. Sivustojen perusmoottorina on tuttuun tapaan Mediacabinet Oy:n luotettava BaseC6-julkaisujärjestelmä - Nopola Newsissä tosin erittäin räätälöity versio. Säätämistä ja sisältöjen päivittämistä riittää toki vielä pitkään molemmissa ja siitä on tietenkin lähdettävä, etteivät nettisivut saa olla koskaan valmiit! Jos niin on, niin silloin kunta ja kehitys on totaalisesti pysähtynyt.

Kunnan uusille sivuille on haettu tiettyä rauhallisuutta ja etenkin navigoinnin selkeyttä. Asiat pitäisi löytyä suhteellisen helposti muutamalla klikkauksella, kapulakieltä tullaan välttämään ja itsestäänselvyyksistä pyritään eroon. Kunnan sivut ovat perussisällöltään hieman staattisemmat kuin Nopola News, jossa tapahtuu lähes yötä päivää.

Lähiajan tavoitteena on entisestään syventää molempien sivustojen ja sisältöjen ristiinlinkityksiä. Jo nyt kunnan etusivulle ajetaan reaaliajassa Nopola Newsin uutisvirtaa ja toiveena tietenkin on, että myös kunnan virallinen ja epävirallinenkin tiedontuotanto Nopola Newsissä entisestään lisääntyy. Valtiovarainministeriön neuvottelevaa virkamiestä ja lähidemokratian kehittämisjaoston puheenjohtajaa Inga Nyholmia lainatakseni: "Tulevaisuudessa kunnan tulee olla siellä missä kuntalainenkin on". Asiaa ei voi mielestäni paremmin sanoa ja Kyyjärvellä on tähän tarkoitukseen loistavat välineet kunhan ne vain valjastetaan sitä työtä tekemään. Aasinsillan kautta päästään sopivasti Helsingin reissuun ja siihen, että lähidemokratiasta on luvassa turinaa lähiaikoina.

Kunnan uusille sivuille on tarkoitus tuoda myös paikallista osaamista esille eli alkuvaiheessa esimerkiksi loistavien paikallisten valokuvaajien ansiosta. Esa Niemisen kuvilla aloitetaan ja jos ei kunnan sivuilta mitään muuta mielenkiintoista löydy, niin kuvat ovat ainakin jatkossa katsomisen arvoisia.

Kehitysideoita voi laittaa tulemaan vaikkapa palautelomakkeen kautta, mutta huomatkaa että sisällöt tosiaan täydentyvät ja päivittyvät lähiviikkojen aikana.

Tervemenoa tutustumaan www.kyyjarvi.fi

Ps. Vastaus palautteeseen - Kyllä, kunnan sivuille on tulossa oma Palaute-lomakkeensa ja Nopola Newsillä on omansa.