NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kokemusta SaksanmaaltaKokemusta Saksanmaalta

Kokemusta Saksanmaalta

13.3.2013 Nopolan koulu / Tuula Härkönen

Ville Pölkki teki työharjoittelujakson saksalaisessa autokorjaamossa.

Pölkin Ville opiskelee kolmatta vuotta Jyväskylän ammattiopistossa hyötyajoneuvoasentajaksi. Hän teki työssä oppimisjakson joulun jälkeen 6.1.-14.2.2013 Euskirchenissä kuorma-autokorjaamossa. Euskirchen on 55000 asukkaan kaupunki Saksan länsirajalla, Kölnistä 30 km lounaaseen.

- Kokemus oli OK, kertoo Ville. - Melkein kuusi viikkoa työskentelin saksalaisessa merkkikorjaamossa, jossa oli 7 mekaanikkoa, pari päällikköä, samoin pari varaosamyyjää eli suhteellisen pieni firma saksalaisen mittapuun mukaan.

Opiskelukaveri Jere Hintikka Karstulasta oli myös Euskirchenissä, viereisessä korjaamossa. Pojat selvisivät englannin kielellä ja tarpeen tullen "käsillä". Työ oli erilaista, koska korjaamo oli vanha ja työkalut ja menetelmät vanhanaikaisempia kuin mihin Ville on Volvon hallilla Jyväskylässä tottunut.

- Kyllähän saksalainen elämänmeno poikkeaa totutusta: aluksi ihmettelimme asumisen tarkkoja ja täsmällisiä sääntöjä, samoin kättelyä aina tavatessa, Ville myöntää, -mutta siihenkin tottui.

Ville on tyytyväinen ammatinvalintaansa: - Olen omalla alallani. Työharjoittelut Volvolla antoivat varsinaiset tiedot ja taidot, käytännön opin!!!

 

Pojat kävivät tietenkin myös Kölnissä. Kuva on otettu Kölnin tuomiokirkon 98 metrin korkeudessa olevalta näköalatasanteelta. Sinne pääsee 533 askelmaista kierreportaikkoa pitkin!

Kirkkoa alettiin rakentaa v.1248 ja se valmistui 600 v myöhemmin v.1880.