NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Vanhusneuvosto kokoontuuVanhusneuvosto kokoontuu

Vanhusneuvosto kokoontuu

22.3.2013 Kunta/L.Järvinen

torstaina 4.4.2013 klo 10 Kivirannassa

Uusi vanhuspalvelulaki astuu voimaan 1.7.2013. Sen mukaan kunnan on asetettava ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdolli- suuksien varmistamiseksi vanhusneuvosto ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä. Vanhusneuvosto voi tehdä esityksiä, aloitteita sekä antaa lausuntoja asioissa, joilla on merkitystä ikäihmisten elämän ja selviytymisen kannalta.
 
Kunta on aiemminkin asettanut valtuustokausittain toimivan kuusi jäsenisen vanhusneuvoston. Kyyjärven vanhusneuvostoon kuuluvat kunnan edustajina Tuula Härkönen pj.(varajäsen Marjatta Uusimäki) ja Anne Koskinen (varajäsen Marika Eteläkari), eläkeliiton edustajina Saara Vähämäki (varajäsen Sisko Pillikko) ja Tapio Lintulahti (varajäsen Kyösti Lintulahti), seurakunnan edustajana Taisto Lahtinen (varajäsen Ritva Jääskeläinen) sekä Saarikan edustaja.

Ensimmäisessä kokouksessa tutustutaan ja perehdytään vanhusneuvoston asemaan ja tehtäviin kunnassa. Puheenjohtaja Tuula Härkönen on kutsunut kokoukseen Eero Hiirosen kertomaan käytännön kokemuksia Saarijärven vanhusneuvoston toiminnasta.