NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
NettiTV: Jännittävä viikko tulossa - paljon katsottavaaNettiTV: Jännittävä viikko tulossa - paljon katsottavaa

NettiTV: Jännittävä viikko tulossa - paljon katsottavaa

3.3.2013 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Nopola Newsin nettiTV- / iptv-lähetyksissä riittää jännitettävää tällä viikolla - niin katsojilla kuin tekijöilläkin.

Katsojille ja tekijöillekin siinä mielessä, että uusi sivupohja on käytössä, kaksi tuotantotiimiä tekee tarvittaessa yhtäaikaisia lähetyksiä alkuvikosta, huippujännittävän Kyky-Betsetin ja TKT:n liigakarsintavaiheen ottelun on syytä onnistua niin pelillisesti kuin lähetysteknisesti sekä viikon kruunaavan ja Karstulassa kisattavan Moottorikelkkojen Enduron EM-kisan kansainvälisyys ei ainakaan vähennä paineita.

Lähetykset käynnistyvät maanantaina noin klo 16.00 Petäjävedeltä, jonne Veikko matkaa Jarmon ja Kimin kanssa. Petäjävesi sijaitsee Jyväskylän kupeessa ja paineet liitokseen ovat olemassa vaikka kunnan nettisivuilta löytyy varsin mielenkiintoinen asukastilasto. Vuonna 2005 asukkaita oli hieman yli 3700 ja viime vuoden lopussa lähes 4.100!

Mitä muuta Petäjävedelle kuuluu? Siihen saamme vastauksen, kun lähetyksen aluksi kunnanjohtaja Teppo Sirniö johdattelee katsojat Petäjäveden kunnan ajankohtaisiin asioihin - näin olen ymmärtänyt.  

Varsinainen Petäjäveden valtuuston kokous käynnistyy klo 17.00. Esityslista kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.petajavesi.fi 

Asialistalla näyttää olevan mm. lausunnon antaminen kuntarakenneuudistukseen sekä lähidemokratian kehittämisen kannalta mielenkiintoinen valtuustoaloite kansalaisvaltuuston perustamisesta kuntalaisten konkreettisemman osallistumisen edistämiseksi. No, jos joku täältä kysyisi, niin Nopola Newsin laajennettu versio vaan sinnekin yhteisöllisyyttä vahvistamaan ja tiedonkulkua parantamaan - siitä se lähtee ja konsultointia on tarjolla. Nähtäväksi jää pitääkö Petäjävedellä paikkaansa vanha sanonta: "Aina roiskuu kun rapataan?" eli listalla näyttää olevan myös vuoden 2012 talousarvioylitykset.

Kyyjärven valtuusto puolestaan käynnistyy tuttuun tapaan klo 19.00. Vaikka Petäjäveden valtuusto saattaa päättyä jo aiemmin, Kyyjärven valtuusto ajetaan varmuuden vuoksi kanavalle 1 ja iptv-kanavalle 911. Yhtäaikaisia lähetyksiä on tehty mm. Kannonkosken Piispalasta ja Kyky-Betsetin ja Sun-Volleyn välisestä liigakarsinakamppailusta viime keväänä, joten sinällään teknisesti mitään ihmeellistä ei niissä pitäisi olla. Neljä henkeä, Jaakko, Erkki, Anssi ja yllekirjoittanut, vastaavat Kyyjärven lähetyksestä. Esityslista löytyy osoitteesta www.kyyjarvi.fi. Kysessä on kunnanjohtaja Eino Nissisen viimeinen valtuuston kokous Kyyjärven kunnanjohtajana, sillä maaliskuun aikana hän aloittaa Karstulassa.

Keskiviikkona illalla selviää kumpi jatkaa miesten lentopallon liigakarsintojen seuraavaan vaiheeseen Kyky-Betset vai TKT Tampereelta. Kyky matkaa Tampereelle sunnuntaina ja ainoastaan voittaja jatkaa. Mikäli voitot ovat tasan, keskiviikkona pelataan tarvittaessa ns. kultainen erä. Kykyn voitto ei jää ainakaan kannustuksesta kiinni, sillä lauteet ovat täynnä ja Lasse huudattaa yleisöä keltaiset lasit päässä.

Viikon päättää perjantaina ja lauantaina Karstulassa järjestettävä Moottorikelkkailun Enduron EM-kisa. Moottorikelkkailusta ja kaikkeen siihen littyvästä saadaan runsaasti tietoa, sillä suoraa lähetystä on luvassa molempina päivinä noin 12 tuntia / päivä. Perustuotantotiimin lisäksi haastattelijoina ja juontajina toimivat ainakin Seppo-Juhani Ruotsalainen ja Lasse Mansikka-aho. Hurjaa menoa on luvassa, sillä Mediaputkan eli Ahosen Jarmon kuvaama ennakkovideo ainakin näytti varsin huikealta.