NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Maarit Kukkonen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahanMaarit Kukkonen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

Maarit Kukkonen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

13.4.2013 Olavi Vallivaara

Maarit Kukkonen siunattiin lauantaina 13.4.2013 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli syntymäkodissa Pölkin Raitalassa.

Maarit Hannele Kukkonen e.Pohjonen syntyi Kaisa ja Martti Pohjosen perheen toisena tyttärenä 20.11.1963, Merjan ja Markun sisarena. Lapsuuden kultaiset vuodet olivat Pölkin Raitalassa, jossa hän varttui sisarusten keskellä. Maatalon monet työt ja karjanhoito tulivat tutuksi. Alakoulun hän kävi kotikylällä Pölkissä, keskikoulun kirkonkylällä. Sen jälkeen hän kävi Seinäjoen Ammattikoulussa parturiksi. Parturi-kampaajan työt hän aloitti Kyyjärvellä 1980-luvun alkupuolella. Yhdessä Merja sisaren kanssa oli ensimmäinen yritys. Maarit parturoi ja Merja myi kukkia. 1990-luvun alussa hän perusti yrityksen Kivijärvelle, jossa hän teki parturitöitä 20-vuotta aina sairastumiseensa saakka.

Maaritille syntyivät lapset: Niko, Tommi ja Minja. Äiti oli rakas ja tärkeä ihminen lapsille. Koti oli Kivijärven keskustassa ja oma kesämökki Kirvesjärvellä Kyyjärven kunnassa. Maarit oli luonteeltaan valoisa, sisukas ja luottavainen. Hän oli monille läheinen ja mukava ihminen ja omasi lahjat asiakaspalvelutyössään. Hän sairastumisesta toivuttuaan palasi töihin, mutta joutui lopettamaan työt jonkin ajan kuluttua lääkärin kehoituksesta. Maaritin sairaus eteni ja hän nukkui läheisten yllätykseksi pois 27.3.2013.

Maaritia jäivät kaipaamaan omat lapset, elämänkumppani Martti, äiti ja isä, Markku veli, Merja sisko perheineen sekä muut läheiset. Maaritin toivomuksesta hänet siunattiin syntymäseurakunnan kirkkomaahan.

Siunauksen toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Anna-Maria Koskelo ja suntiona Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa kirkkoherra puhui ja yhdessä veisattiin virsiä. Merja sisko luki Maaritille tulleen läheisen mustelukirjeen. Adressit lukivat Maaritin vanhin poika Niko ja Sanna Järvinen. Äiti ja isä olivat järjestäneet kotiinsa hienot puitteet tyttärensä muistojuhlaan.