NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Mikkelinaikaan piispan vierailuMikkelinaikaan piispan vierailu

Mikkelinaikaan piispan vierailu

24.9.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Mikkelinpäivä saa nimensä ylienkeli Mikaelista. Mikkelinpäivää tänä vuonna vietetäänkin vanhalla paikalla 29.9. Mikkelinpäivä on enkelien päivä. Jumalan luomaan näkymättömään maailmaan kuuluvat enkelit. Enkelien tehtävä on palvella meitä ja varjella niitä, jotka haluavat uskoa periäkseen iankaikkisen elämän. Joskus ajatellaan, että enkelit ovat satuolentoja tai, että ihmiset muuttuisivat kuoltuansa enkeleiksi. Itse olen kuullut monelta kertomuksia enkelien varjeluksesta ja jopa enkelin näkemisestä. Vielä enemmän olen omakohtaisesti kokenut enkelien suojelusta. Jeesus puhuu enkelien kaltaisuudesta, mutta vasta ylösnousemuksen jälkeen. "Tulevassa maailmassa he eivät enää voi kuolla, sillä he ovat enkelien kaltaisia. He ovat Jumalan lapsia, ylösnousemuksesta osallisia."(Luuk.20:34-38).
Jumalan lapsena kannattaa kilvoitella. Taivaan Isä antaa enkeleilleen käskyn varjella meitä. Enkelien eli Jumalan sanansaattajien virkaa hoidetaan aina ihmisen suulla silloin, kun kuulutetaan Jumalan valtakunnan ilosanomaa: "syntinsä ja pahuutensa tunteva saa uskoa kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä."

Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura avustajineen vierailee Kyyjärven seurakunnassa 27.9.-29.9.2013. Piispan seurueeseen kuuluu asessori Eero Holma, hiippakuntasihteeri Kai Jantunen, lääninrovasti Antti Hiltunen ja notaari Heidi Rahkonen sekä työyhteisökonsultit: Pekka Puukko ja Tapani Renko.

Piispantarkastukseen liittyy vierailut seurakunnassa. Perjantaina 27.9. Piispa vierailee koululla, Betsetin teollisuuslaitoksessa, Paletissa, jossa tavataan Kyyjärven kunnan johtoa ja perjantai-iltana klo 17.30 alkaen kotiseuroissa Paula ja Lasse Sauramäellä. Lauantaina 28.9. on koko päivä neuvotteluja seurakunnan työstä vastaavien kanssa. Klo 14 on Kivirannassa yleinen neuvottelu kaikkien luottamushenkilöitten, vapaaehtoisten ja seurakunnan asioista kiinnostavien kanssa.

Piispantarkastus huipentuu Sunnuntaina 29.9.klo 10 pidettävään Mikkelinpäivän "Piispan messuun", johon kaikkia seurakuntalaisia kutsutaan mukaan. Samalla vietämme Sadonkorjuunjuhlaa ja Maa-ja kotitalousnaiset ovat valmistaneet meille sadonkorjuunlounaan.

Edellinen piispantarkastus Kyyjärvellä oli vuonna 2000. Silloin keskeinen toive oli Kyyjärven kirkon remontti. Se toteutui. Tämän piispantarkastuksen monen kyyjärveläisen keskeinen toive "myllerysten" keskellä on, että itsenäinen seurakunnan toiminta voisi jatkua meidän pienessä seurakunnassamme.

Lähtekää mukaan, seurakunta on meille tärkeä tulevaisuudessakin!