NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Piispantarkastus jatkui neuvotteluillaPiispantarkastus jatkui neuvotteluilla

Piispantarkastus jatkui neuvotteluilla

28.9.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Lauantaina 28.9. piispantarkastus jatkui Kivirannassa pidetyillä neuvotteluilla.

Aamuhartauden jälkeen oli neuvottelut seurakunnan työyhteisön kanssa. Tilaisuuden vetivät tuomiokapitulin nimeämät työyhteisökonsultit: sairaalapappi Tapani Renko ja perheneuvoja Pekka Puukko. Puolenpäivän jälkeen jatkettiin laajennettuna luottamushenkilöillä. Klo 14 alkoi yleinen seurakuntaneuvottelu, johon oli edellisten lisäksi kutsuttu kaikki luottamushenkilöt, vapaaehtoiset ja yhteistyötahot. Kivirannan juhlasali täyttyi seurakunnan vastuuihmisitä. Puhetta johti piispa Simo Peura, jota avustivat asessori Eero Holma, hiippakuntasihteeri Kai Jantunen ja lääninrovasti Antti Hiltunen.

Neuvottelussa tuli esille selkeästi Kyyjärven seurakunnan halu säilyä itsenäisenä. Piispa lopuksi kokosi neuvottelujen yhteenvedon, jossa totesi tämän asian. Hän totesi myös, että Kyyjärvi on pieni, vireä seurakunta. Vahvuutena on kyyjärveläinen yhteisöllisyys, työyhteisön hyvä ilmapiiri ja vapaaehtoistoiminta. Huolena on, olipa tulevaisuuden seurakuntarakenne mikä tahansa, talouden heikkous. Verotulot eivät enää kata seurakunnan menoja. Luottamushenkilöt joutuvat pian tekemään talouden parantamiseen liittyviä päätöksiä.

Neuvotteluissa tuli esille Kyyjärven seurakunnan tekemät ostopalvelusopimukset, joilla seurakunta ostaa Karstulan seurakunnalta talous-ja virastopalvelut ja Kyyjärven Piha-ja kiinteistöltä suntion-ja hautausmaan sekä kiinteistöpalvelut. Tämä on ainutlaatuista koko hiippakunnassa ja piispa arvioi, että se voi olla tulevaisuuden malli monessa muussakin seurakunnassa. Jatkossa voi olla entiseen tapaan ostopalvelusopimus myös Kyyjärven kunnan kanssa. Nopolanews verkkolehti ja netti-tv lähetykset pidettiin seurakunnan uusina hienoina välineinä ja seurakuntaelämän toimintatapoina. Esille tuli myös tulevaisuuden virtuaaliseurakunta.