NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Veteraanikonsertti kirkossaVeteraanikonsertti kirkossa

Veteraanikonsertti kirkossa

27.4.2013 Kyyjärven seurakunta / Minna Erkkilä

Kansallisen veteraanipäivän jälkimainingeissa päästään nauttimaan komeasta puhallinmusiikista, kun Saarijärven puhallinorkesteri konsertoi Kyyjärven kirkossa soittaen isänmaallista ja hengellistä musiikkia.

Saarijärven Puhallinorkesteri on toiminut yhtäjaksoisesti jo yli 35 vuoden ajan ja soittajia siinä on tällä hetkellä 13. Orkesteria johtaa Raimo Rytsy, joka itse soittaa trumpettia. Hän myös juontaa konsertin. Muita soittimia orkesterissa ovat huilu, klarinetti, saksofoni, pasuuna, tuuba ja rummut.

Orkesteri on tehnyt kaksi konserttimatkaa Saksaan. Muutoin se on esiintynyt erilaisissa juhlatilaisuuksissa lähinnä Keski-Suomen kuntien alueella, joista tulevat myös orkesterin soittajat.

Kyyjärven konsertissa kuullaan tuttuja isänmaallisia ja hengellisiä säveliä. Monet niistä liittyvät synnyinmaamme historiaan ja sen kohtalonvuosiin. Lippulaulu, Oi kallis Suomenmaa, Isänmaalle, Suomalainen rukous ja Maamme ovat niitä sävelmiä, jotka saavat sinivalkoisen suomalaissydämen sykkimään isänmaanrakkautta. Konsertissa kuulemme myös useita marssisävelmiä, mm. Narvan marssin, joka on kyyjärveläisille erityisen tuttu ja rakas, sillä se soitetaan jokaisen poisnukkuneen kyyjärveläisveteraanin siunaustilaisuudessa.

Konsertin väliajalla on kahvitarjoilu, jonka tuotto käytetään Kyyjärven sotaveteraanien hyväksi. Toivottavaa olisi, että mahdollisimman moni kyyjärveläisveteraani myös pääsisi läheistensä avustamana mukaan konserttiin. Ohjelmamaksu, jota ei peritä veteraaneilta, on 5€.

Tervetulosanat konsertissa lausuu tuore kunnanjohtajamme Eero Ylitalo, jonka saamme samalla näin juhlallisten sävelten myötä ottaa vastaan ja toivottaa tervetulleeksi uuteen tehtäväänsä.

Saarijärven Puhallinorkesterin konsertti pidetään siis Kyyjärven kirkossa sunnuntaina 28.4.2013 klo 18.00. Tervetuloa!