NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kaltiaisella oli kinkeritKaltiaisella oli kinkerit

Kaltiaisella oli kinkerit

7.3.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kirkonkylän pohjoisen alueen kinkerit oli torstai-iltana 7.3. Kaija ja Tapio Kaltiaisella. Kinkeripiirin raja kulkee Nopolan joessa.

Kinkereillä todettiin, että kinkeripiirin raja ei ole niin jyrkkä, etteikö toiselta puoleltakin saa tulla mukaan. Kinkereillä muisteltiin vielä viime pyhän kirkon juhlaa. Se kirvoittikin monen ajatukset muistuttamaan, että parasta on Kyyjärven pysyä itsenäisenä kuntana ja seurakuntana. Sen verran on kuulunut naapurista ääniä, että kannattaa pysyä itsenäisenä. Palvelut ei varmasti parane liittymällä muihin ja osataan me itsekin päättää asioista niin kuin tähänkin asti on tehty. Jos annat lompsasi naapurille, sitten olet kerjuumies! Kinkereillä oli mukana kaksi kirkon rakentajaa. Niemisen Matti teki meille kysymyksen, mitä ihmeellistä kirkossamme on, jota ei yleensä muissa  kirkoissa ole? Emme me hoksanneet. Saarnastuoli on eri puolella kuin muissa kirkoissa. Omaan kirkkoon ollaan tyytyväisiä ja kiitollisia, että saadaan kokoontua siellä talvisaikaankin. Kinkeriväki patisti seurakuntaa korjaamaan ja kunnostamaan paikkoja, ennenkuin joudutaan "kolhoosiseurakuntaan". Hautausmaan aita esitettiin kunnostettavaksi. Kirkkoherra kertoi, että kappelikellot ovat tulleet ja ne sulan maan aikana laitetaan paikalleen kappelin viereen. Tapio Lintulahti vetää hanketta.

Kinkeriohjelma käytiin läpi ja keskusteltiin aiheista. Laulettiin voimallisesti virsiä ja Kaija Kaltiainen kertoi kinkeripiirin järjestämistä tapahtumista. Perinteeksi on tullut, että Kirkonkylän pohjoinen alue järjestää kirkkopyhän Kaatuneitten muistopäivänä. Se on tänä vuonna 19.5. Sirkka Niemisellä on 16.5. yhteisvastuujuhla ja Antti Löytönen järjestää juhannusviikon keskiviikkona 19.6. kesäillan hartauden Karjalammen mökillä.

Kiitokset Kaijalle ja Tapiolle kinkereistä!