NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kynttilähartaudessa hytistiin Yhteisvastuun hyväksiKynttilähartaudessa hytistiin Yhteisvastuun hyväksi

Kynttilähartaudessa hytistiin Yhteisvastuun hyväksi

18.3.2013 Kyyjärven seurakunta/Riitta Kytölä

Satamaan oli kerääntynyt pakkasta pelkäämättömiä suomalaisia ihan hyvä joukko torstai-iltana 14.3. Nuorimmat osallistujat olivat vuoden kieppeillä ja vanhimmat 91 vuoden kieppeillä.Vietettiin jo kolmatta kertaa Kynttilähartautta ja Yhteisvastuutempausta Yhteisvastuun hyväksi.

Ilta aloitettiin seurustelulla ja ilmojen ihmettelyllä kahvin, mehun, pullien ja makkaran säestyksellä. Rippikoululaiset saapuivat paikalle lyhtykulkueena meidän muiden laulaessa virttä "Liekkejä on monta, valo on yksi". Holmbergin Erik kertoi meille tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen kohteista, joka on yksinäiset vanhukset täällä Suomessa ja Kambodzassa. Laulettiin - ja leikittiinkin - reippaita talvilauluja kanttorin johdolla.

Kaiken tämän keskellä olivat pulkkaviestiin haasteen vastaanottaneet joukkueet hioneet strategioitaan, miten ottaa voitto kotiin ja napata nuo himoitut suuret suklaamunat itselle! Nyt oli aika laittaa strategiat käytäntöön! Alkoi pulkkaviesti. Haasteen olivat vastaanottaneet kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto, POP-pankki, Betset ja seurakunta. Tässä totisessa väännössä loppukilpailuun ylsivät Betsetin joukkue (Tiina Laajala ja Timo Noponen) ja seurakunnan joukkue (Kirsi Pohjoiskangas ja Taisto Lahtinen). Seurakunta aloitti finaalin hyvin ja tuli ylivoimaisessa johdossa vaihtoon, mutta vaihdossa sähellettiin sen varran, että voitto meni Betsetin jokkueelle!

No, sivu suun mennet suklaamunat ei kauan harmittaneet, kun aloitettiin arvonta. Palkintoja oli niin paljon, että melkein jokainen sai lähteä voittajana kotiin!

Arvonnan jälkeen piti olla vielä iltahartaus ja iltavirsi, mutta Olavi-pappi armahti kuulijoita vain siunaamalla meidät Herran siunauksella. Tässä vaiheessa kylmyys oli jo tunkeutunut osallistujien luihin ja ytimiin, niin että jos vielä olisi jatkettu, seurakunnan väkiluku olisi laskenut kestämättömiin lukemiin luonnollisen poistuman myötä!

Kiitos kaikille kylmänkestäville seurakuntalaisille - nuorille ja vanhoille - kun tulitte paikalle! Kiitos kaikille työtä tämän hyväksi tehneille! Kiitos palkintojen lahjoittajille! Ja kiitos Kantosen Suville! Kiitos, kiitos, kiitos! Ensi vuonna - toivottavasti -lämpöisemmässä kelissä!

Kuvat otti Erik Holmberg